222-The story of European Breeding Bird Atlas 2, by Verena Keller

EBBA2 Workshop (10:00-14:00 CET)
Watch live here: https://youtu.be/Al9_LzJxhQ0

See the Agenda of the workshop

This workshop will be streamed live through the EBCC YouTube channel. The event will include presentations and discussions. Talks will be given by the EBBA2 coordination team, users of the data for research, national coordinators, researchers, and representatives of policy circles.

You will learn about achievements in EBBA2, results and their interpretation and use, experience from selected countries incl. speed presentations by national coordinators. We will also present our vision beyond EBBA2 and atlases.

The first set of talks:

 1. The story of European Breeding Bird Atlas 2, by Verena Keller
 2. Patterns of bird distribution and abundance in Europe, by Sergi Herrando
 3. Distribution, abundance and change in selected species, by Petr Voříšek
 4. Use of EBBA2 results for policy, by Maria Luisa Paracchini
 5. Use of EBBA2 data in research, by Aleksi Lehikoinen
 6. Interpreting and using EBBA2 results, in which Verena Keller, Sergi Herrando and Petr Voříšek will be available for questions.Interpreting and using EBBA2 results, in which Verena Keller, Sergi Herrando and Petr Voříšek will be available for questions.
  A discussion session:

 7. Interpreting and using EBBA2 results, in which Verena Keller, Sergi Herrando and Petr Voříšek will be available for questions.

  NVL Libellendag Culemborg 2021

  10:00 Aankomst (koffie staat klaar)
  10:30 Opening dagvoorzitter
  10:35 Ecologie en biotopen libellen van Suriname – Marcel Wasscher
  11:00 Mystery Quiz
  11:15 Koffiepauze
  11:45 Migrant Dragonflies – Adrian Parr
  12:15 Algemene Ledenvergadering
  12:45 Lunchpauze
  13:30 Quiz-ontknoping
  13:45 Het libellenseizoen van 2021 – Roy van Grunsven
  14:00 De libellenatlas van het Midden Oosten – Vincent Kalkman
  14:20 Theepauze
  14:45 Libellen van Socotra – Robert Ketelaar
  15:05 De Geelvlekheidelibel in Nederland – Reinier de Vries
  15:25 Hoe ernstig heeft de libellenpopulatie in de Weerribben te lijden van parasiterende knutten?
  – Rene Manger
  15:45 Potpourri
  16:15 Afsluiting dagvoorzitter

  https://www.arte.tv/de/search/?q=natuur
  https://www.arte.tv/de/videos/letzte-chance/

 8. In de omgeving van het Winschoterdiep bij het Europapark is, voor de derde keer dit jaar, een bever gespot. Volgens Waterschap Hunze en Aa's vormt de aanwezigheid van het dier hier een te groot risico voor de waterveiligheid en daarom wordt ook deze stadsbewoner gedwongen verhuisd naar een nieuwe plek in de provincie.

  "Een bever maakt gaten van zo'n 50 centimeter doorsnee en 8 meter diep," vertelt Marc Rothengatter van Hunze en Aa's. "Die graaft hij zo in een nachtje. Als zoiets in een dijk of een kade van ons gebeurt dan is dat te gevaarlijk, daar kunnen we nooit op tijd bij zijn om te zorgen dat iedereen droge voeten houdt."

  Volgens Hunze en Aa's is de beverpopulatie in het gebied van het waterschap bezig met een sterke groei. Rond het Zuidlaardermeer en het Drents Diep leven nu meerdere beverfamilies. De territoriale dieren, wiens jongen in het derde jaar het nest verlaten, gaan op zoek naar een eigen territorium en partner. “Het is daarom heel logisch dat we nu voor de derde keer een bever in dezelfde omgeving zien”, zo stelt het Waterschap.

  Het dier wordt met een speciale kooi gevangen. "We hebben een levend vangende kooi met aas en takken. Als hij daar op gaat staan vallen twee luiken dicht en dan krijgen wij een berichtje," vertelt Rothengatter. Als de bever gevangen is, zetten ze hem uit in een ander gebied. "Deze gaat naar de Ruiten Aa, daar heeft hij een prachtig mooie omgeving. Daar zwemt hij niet meer tussen de flessen, maar zit hij weer in de natuur."

  Het waterschap verhuisde eerder dit jaar al twee andere bevers, die hun intrek hadden genomen in een burcht in dezelfde omgeving. Begin deze maand werden opnieuw vraatsporen aangetroffen rond het Winschoterdiep, waarna wildcamera's de aanwezigheid van het dier bevestigden.

Publicado el 07 de septiembre de 2021 a las 11:32 PM por ahospers ahospers

Comentarios

No hay comentarios aún.

Añade un comentario

Entra o Regístrate para añadir comentarios