29 de noviembre de 2022

Megfigyelések tömeges feltöltése (kezdőknek)

Ez az bejegyzés azokhoz szól, akik az eddig állat/növényhatározós Facebook-csoportokban közzétett képeiket (esetleg képeik ezreit) visszamenőlegesen, egyszerűen és gyorsan az iNaturalistra is fel szeretnék tölteni, ezzel is a legszélesebb körben elérhetővé téve a természeti előfordulási adatokat a tudomány számára.

Készítettem egy prezentációt a lépésekkel, de elöljáróban: mondjuk 50 kép feltöltése és megfigyelésekké rendezése első alkalommal kb. 30 percet vesz igénybe. Ha még nem regisztráltál az iNaturalistra (amit itt tudsz megtenni), akkor 20 másodperccel többet.

Ha a regisztrációval megvagy, akkor a leggyorsabb, ha egy számítógépre lemented a képeket, és onnan megnyitod a feltöltés oldalt. (A mobilapplikációkkal egyszerre csak egy megfigyelést lehet feltölteni, ezért javaslom a webes felületet.)

Innentől a szó a prezentációé:

Fontos tudni, hogy a kutatási szintű adatokhoz legalább két felhasználó egyező meghatározása szükséges. A feltöltés után hamarosan elkezdenek érkezni a meghatározások - ezt a jobb felső sarokban egy piros 🗨️ jelzi.

Az iNaturalistról bővebben írt @attilalengyel a blogján és @redeitamas a Facebookon.

A magyar fordításról: a mobilos és webes felületek leggyakrabban használt részei elérhetők magyarul, a többin apránként, de folyamatosan dolgozom. Köszönettel fogadom a visszajelzéseket a profilomon keresztül küldött üzenetben.

Kellemes időtöltést!

Publicado el 29 de noviembre de 2022 a las 03:23 AM por stekkelpak stekkelpak | 0 comentarios | Deja un comentario

Archivos