262-Webinar - The new EU Arctic Policy and Research and Innovation Dec 2021

EU-PolarNet 2, the European Polar Board (EPB) and the EU Polar Cluster jointly held the webinar ‘The new Arctic Policy and Research & Innovation” on 24th November 2021. The webinar discusses the new EU Arctic Policy and its effects on future research with EU representatives.

The webinar introduces the new EU Arctic Policy to the European polar science community, with discussions on the role of Research & Innovation in the new strategy and how R&I projects can contribute to the policy's objectives. The webinar reflects on the contribution of Member projects of the EU Polar Cluster to better understanding of changes in the Arctic, as well as to societal benefits.
Webinar - The new EU Arctic Policy and Research and Innovation

Webinar - The new EU Arctic Policy and Research and Innovation
The webinar features the following speakers:
• Michael Mann, EU Special Envoy for the Arctic, EEAS
• Raphael Goulet, Head of Unit, European Commission (DG MARE)
• Szilvia Nemeth, Deputy Head of Unit, European Commission (DG RTD)
• Elaina Ford, EU Polar Cluster
• Hugues Lantuit, Nunataryuk
• Sigrun Jonasdottir, ECOTIP
• Corine Wood-Donnelly, JUSTNORTH
Chairs: Nicole Biebow (EU-PolarNet 2) and Renuka Badhe.(EPB)
https://www.europeanpolarboard.org/news-events/events/event/events/webinar-eu-polarnet2-epb-the-new-eu-arctic-policy-and-research-innovation-24-11-2021/
Full details of the new EU Arctic Policy are given here: https://eeas.europa.eu/sites/default/...
https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage_en

Econoom Kees de Kort over CORRECTIE huizenprijzen en aandelenmarkt & BITCOIN | Madelon Navigeert

Welkom bij de zesde aflevering van Madelon Navigeert Seizoen 2! In deze aflevering spreek ik dé macro-econoom en beurscommentator van BNR Nieuwsradio, Kees de Kort. We gaan dieper in op de gevolgen van jarenlange geldcreatie. We zoomen in op het afgelopen jaar, een jaar waarin de beurs floreerde, de huizenprijzen door het dak gingen, maar de koopkracht van de Euro fors af nam. Kees is sceptisch en terecht, niet alleen over de economie, maar ook over alternatieve betaalmiddelen zoals Bitcoin. Kortom, deze aflevering wil je gewoon niet missen.

In het tweede seizoen van Madelon Navigeert spreek ik bekende economen, journalisten en analisten. Met hen praat ik over geld, de economie en de toekomst om de kijker te inspireren en bewust te maken van financiële gezondheid. Ook dit seizoen maken we weer een bijzondere reis, langs positieve en negatieve rente, kopen of verkopen én langs inflatie en deflatie en langs stijgende en dalende koersen.

Econoom Kees de Kort over CORRECTIE huizenprijzen en aandelenmarkt & BITCOIN | Madelon Navigeert

 1. https://youtube.com/watch?v=7mwihNBdY3k&t=875s
 2. Data is het nieuwe goud voor organisaties. Ze verzamelen en gebruiken steeds gerichter, steeds meer informatie om slimmer te kunnen werken. Al die data moet worden Al die data moet worden verwerkt, opgeslagen en steeds beschikbaar zijn. Datagedreven werken is inmiddels zo hot, dat de vraag naar elektriciteit enorm snel stijgt. Jan-Joris van Dijk van datacenter Bytesnet laat zien hoe je met concrete maatregelen een digitale infrastructuur kunt neerzetten die tegelijk ook duurzaam is.

  https://www.newscientist.nl/nieuws/herontdekt-middel-kan-ziekte-van-lyme-uitroeien

 3. https://natuurpunt-cvn.webinargeek.com/webinar/replay/ThOdoG8ruZU/
  https://www.bnr.nl/podcast/the-smart-ones

  https://ugp.rug.nl/Paleo-aktueel/issue/archive
  In Paleo-aktueel 31, dat onlangs is uitgekomen, staat een overzichtsartikel over de ontwikkeling en toekomst van de maritieme archeologie in Nederland. De maritieme archeologie richt zich ook op de ontwikkeling van het maritieme (cultuur)landschap. Klik hier voor het archief van Paleo-aktueel waar u dit artikel kunt vinden.

 4. https://ugp.rug.nl/Paleo-aktueel/issue/view/4821
  https://ugp.rug.nl/Paleo-aktueel/article/view/37702
  https://ugp.rug.nl/Paleo-aktueel/article/view/37703

 1. Reguliere PDF Ravon Balans 2021
 2. Spread-versie Ravon Balans 2021
 1. Reguliere PDF Ravon Balans 2021
 2. Spread-versie Ravon Balans 2021
 1. De RAVON Balans 2021 wordt gratis verzonden aan alle actieve waarnemers en monitoorders van RAVON. Abonneren op de digitale versie is mogelijk door je aan te melden als abonnee op de digitale versie van Schubben & Slijm.
 2. De RAVON Balans 2020
 3. Nummer 48 Oktober


  Publicado el 04 de diciembre de 2021 a las 11:20 PM por ahospers ahospers

  Comentarios

  No hay comentarios aún.

  Añade un comentario

  Entra o Regístrate para añadir comentarios