329-Heet Hitte Bomen Als Airco


  • https://weblog.wur.nl/uitgelicht/groene-stad-van-de-toekomst/
    Waarom worden we gezonder van samenleven met de gierzwaluw? | DE NIEUWE STAD
    7.032 weergaven 26 mrt. 2018 Kun jij de ruggezwemmer onderscheiden van een waterschorpioen? Nee? Ok, dat is misschien nog niet zo erg maar feit is wel dat we met de verstedelijking steeds minder van natuur afweten. En dát is wel erg, betoogt ecoloog Robbert Snep (Wageningen Universiteit) in dit college. We lijden allemaal aan 'nature deficit disorder', oftewel: een ernstig tekort aan natuur.

    Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo’n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Robbert Snep het over heeft? Check de NWA-route over smart liveable cities (https://wetenschapsagenda.nl/route/sm.... Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen (https://vragen.wetenschapsagenda.nl/).
    Meer wetenschap? Check:
    Onze website! ► http://www.universiteitvannederland.nl/
    Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitNL
    Facebook ► https://www.facebook.com/Universiteit...
    Instagram ►https://www.instagram.com/UniversiteitNL
    https://weblog.wur.nl/uitgelicht/groene-stad-van-de-toekomst/
    https://klimaatadaptatienederland.nl/actueel/actueel/nieuws/2018/groen-in-de-stad/


  • De Groene Stad webinar 24 juni 2020
    460 weergaven Live gestreamd op 24 jun. 2020 Robbert Snep en Tia Hermans geven een update van hun recente onderzoeksresultaten. Onderwerp is de meerwaarde van groen in de woonomgeving. Meer informatie treft u aan op www.degroenestad.nl

    De Groene Stad webinar 24 juni 2020
    460 weergaven Live gestreamd op 24 jun. 2020 Robbert Snep en Tia Hermans geven een update van hun recente onderzoeksresultaten. Onderwerp is de meerwaarde van groen in de woonomgeving. Meer informatie treft u aan op www.degroenestad.nl


  • https://www.ngpf.nl/bekijk-hier-live-het-online-symposium-over-het-belang-van-groene-gemeenten/
    Vergroening van de gebouwde omgeving is gunstig voor mens en dier. Uit onderzoek blijkt dat het onder meer de biodiversiteit en de luchtkwaliteit versterkt en van groot belang is voor de waterberging en verkoeling op warme dagen. De laatste jaren dringt dit ook steeds meer door bij beleidsmakers en het grote publiek: groen is hip. Maar ondanks de toegenomen populariteit blijft natuur in de praktijk toch nog vaak het ondergeschoven kindje, in plaats van een vanzelfsprekend onderdeel van gemeenteplannen. Gemeenten zijn zich wel bewust van de energie- en mobiliteitstransitie, maar zien groen toch nog vooral als een kostenpost. Of ze leggen de nadruk vooral op natuur als een ecologische en recreatieve dienst voor mensen en vergeten daarbij de eigen waarde van dieren en natuur los van het nut voor de mens. Nieuwe woonwijken worden nog steeds gepland ten koste van dieren en natuur, zonder eisen te stellen aan bijvoorbeeld minimale percentages groen, wateropvangvoorzieningen en nestmogelijkheden. Er wordt zelfs natuur vernietigd voor woningbouw, met de belofte het groen elders te ‘compenseren’. En wanneer het wel lukt om groene plannen door te zetten, gaat het in de uitvoering of het onderhoud nog vaak genoeg mis. Het is duidelijk: het is de hoogste tijd voor een fundamentele koerswijziging.
    https://youtu.be/48_NZwKkpn0
    dr. ir. Robbert Snep
    Robbert Snep is senior onderzoeker Groene Steden bij Wageningen Environmental Research, WUR. Hij houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met de verduurzaming en vergroening van bebouwde gebieden en bedrijfsterreinen en weet alles van stedelijke biodiversiteit en ecosystemen, klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen. Hij adviseert projectontwikkelaars, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.
    Klik hier voor de PDF van de presentatie van Robbert Snep.

    Fabrice Ottburg, BSc
    Fabrice Ottburg is onderzoeker bij Wageningen Environmental Research, WUR. In samenwerking met IVN-natuureducatie en vele vrijwilligers onderzoekt hij het effect van zogeheten Tiny Forests op biodiversiteit, CO2 opslag, hittestress en waterberging. Tiny Forests zijn compact opgezette mini-bossen ter grootte van een tennisbaan. Ze bestaan uit inheemse bomen en planten en vormen een geschikte plek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Tiny Forests worden overwegend aangelegd in stedelijk gebied op schoolpleinen of in de nabijheid ervan.
    Klik hier voor de PDF van de presentatie van Fabrice Ottburg.
    https://youtu.be/48_NZwKkpn0

    https://www.ngpf.nl/bekijk-hier-live-het-online-symposium-over-het-belang-van-groene-gemeenten/


  • https://forum.inaturalist.org/t/self-made-distribution-maps-in-qgis/33891/2
  • https://forum.inaturalist.org/t/self-made-distribution-maps-in-qgis/33891/2


  • https://observation.org/download/Biodiv%20Next%20-%20Dutch_Belgian%20species%20ID%20.pptx

  • Publicado el domingo, 31 de julio de 2022 a las 02:42 PM por ahospers ahospers

    Comentarios

    No hay comentarios aún.

    Añade un comentario

    Entra o Regístrate para añadir comentarios